Под небето на Тоскана

No Image Available
Под небето на Тоскана
 Автор: Франсис Мейс  Издателство: Хермес  Година: 2019  Брой страници: 288  Език: Български
Описание:

Цена 10 лв

Данни за закупуване:

Ваня Василева

0878244101

 

Франсис Мейс винаги е обичала къщите.

Под небето на Тоскана” описва приключенията на авторката, която решава да си купи къща в Тоскана. Свикнала с американския начин на живот, Франсис е удивена колко различен е живота в Италия, колко по-спокоен и пълноценен е той. Запленена от старата 200 годишна къща, авторката се заема да я реставрира, да възстанови отдавна запустелите лозя и маслинови градини. Тежкият труд не ѝ тежи, защото е заобиколена от невероятна красота, съседите ѝ са гостоприемни и дружелюбни, а животът в Тоскана е истинска идилия. Емоционално и увлекателно, тя разкрива непринудената красота на живота в Италия. В книгата са включени и рецепти за вкусни сезонни ястия, които авторката най-често приготвя с продукти от собствената си градина.

Още с излизането си „Под небето на Тоскана” става бестселър и остава в класациите на Ню-Йорк таймс в продължение на повече от 2 години. Този шедьовър е преведен на над 40 езика. По книгата е направен и едноименния филм с участието на номинираната за Оскар актриса – Даян Лейн.

Франсис Мейс е авторка и на пътническите мемоари – „Една година в света”, илюстрираните справочници „В Тоскана” и „Отнесете Тоскана вкъщи”, както и на пет стихосбирки. Не случайно наричат Франсис Мейс – „Бардът на Тоскана”.

Под небето на Тоскана
Scroll to top