Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще (твърди корици)

No Image Available
Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще (твърди корици)
 Автор: Ашли Ванс  Издателство: Кръгозор  Година: 2016  Брой страници: 408  Език: Български
Описание:

Цена: 13 лв

Данни за закупуване:

Изабел Николаева

0894989758

Илън Мъск е:

  • Човекът зад PayPal, Tesla Motors, SpaceX, SolarCity, Hyperloop и идеята за глобална комуникационна мрежа.
  • Гениалният визионер –  Хенри Форд, Томас Едисън и Стив Джобс в едно.
  • Най-дръзкият предприемач на Силициевата долина: инженер, изобретател и индустриалец.
  • Прагматикът и фантастът, който подготвя човечеството за колонизация на Марс.
Мъск стои начело на един от най-големите подеми в историята на бизнеса. Той е единственият предприемач с достатъчно енергия, сила и въображение, който инвестира цялото си богатство в иновации от друго измерение и революционизира три индустрии едновременно – космическата, автомобилната и енергийната. Мисията на живота му изглежда фантастична, но ако Мъск успее да си купи достатъчно време, той ще предприеме най-голямото пътуване за спасение на човечеството.

Написана след повече от 50 часа разговори с Мъск и интервюта с около 300 души, книгата проследява пътя от нелекото детство на Илън Мъск в ЮАР до върховете на световния бизнес. Авторът Ашли Ванс разказва историите на компаниите на Мъск, които променят света, и живота на човека, който, независимо дали е обичан, или мразен, възхваляван или отричан, създава едно невероятно бъдеще.

В последните месеци името на Илън Мъск е едно от най-споменаваните в световните и българските медии. Широко отразяване във всички български електронни и печатни медии получиха пуснатият наскоро дългоочакван нов модел електромобил Model 3 на Tesla Motors, първите успешни опити на скоростния вакуумен влак Hyperloop, както и историческото вертикално кацане на ракетата Falcon 9, след успешното ѝ навлизане в орбита.

Биографията на Илън Мъск е бестселър на “Ню Йорк Таймс”, една от най-добрите книги на 2015 г. според “Уолстрийт Джърнал”, “Нешънъл Пъблик Рейдио”, “Одибъл” и “Амазон”.
Иска ми се да умра с мисълта, че пред човечеството има светло бъдеще. Ако можем да си осигурим чиста енергия и да станем междупланетарна раса с устойчива цивилизация на друга планета – за да се справим с най-лошия сценарий, в който човешкото съзнание е заличено – тогава… мисля, че ще бъде много хубаво.”
Илън Мъск

Ашли Ванс е журналист, завършил колежа Pomona. Повече от 10 години пише за технологичната индустрия в Сан Франциско и е известен историк на Силициевата долина. Работил е за New York Times и The Register, а понастоящем – за списание Bloomberg Businessweek. Водещ е на телевизионно предаване.

Илън Мъск: PayPal, Tesla, SpaceX и походът към невероятното бъдеще (твърди корици)
Scroll to top