Вълшебникът. Животът и епохата на Никола Тесла. (твърди корици)

No Image Available
Вълшебникът. Животът и епохата на Никола Тесла. (твърди корици)
 Автор: Марк Дж. Сайфър  Издателство: Книгомания  Година: 2018  Брой страници: 584  Език: Български
Описание:

Цена: 12 лв

Данни за закупуване:

Изабел Николаева

0894989758

Тази изчерпателна и всеобхватна монография разказва историята на един от най-плодовитите, независими и нетрадиционни изобретатели на ХХ в. – Никола Тесла. Авторът предлага нов поглед към младежките години на бъдещия учен, времето, когато са се оформили редица от неговите епохални идеи за променливия ток и безжичния пренос на електрическа енергия, осъществили революционен пробив в развитието на технологиите. За първи път се публикуват и анализират факти, свързани с взаимоотношенията на Тесла с много ключови личности като Томас Едисон, Джордж Уестингхаус, Гулиелмо Маркони, Дж. П. Морган, Джон Х. Хамънд и др.

Големият принос на „Вълшебникът“ е в придържането към строгата хронология, която улеснява нагледното проследяване на живота и постиженията на Тесла. Трудът на Сайфър хвърля нова светлина върху важни проблеми – защо името на изобретателя е изпаднало в забвение, след като в разцвета на кариерата си той редовно е присъствал на първите страници на световната преса; защо не е получил Нобелова награда, въпреки че е бил номиниран; каква е дейността му между двете световни войни и дали плановете му за световна безжична телеграфия и за оръжия със светлинни частици са били осъществими. Като използва психоисторическа перспектива, текстът разглежда не само онези фактори, които са ръководели гения на Тесла, но и чудатостите, довели до неговото разрушаване.

Вълшебникът е наистина забележителна биография на един изключителен човек. Днес изразът „изпреварил времето си“ се използва прекалено лесно и доста често, ала в случая просто се описва гения на този мъж. Марк Сайфър ни позволява да разберем не само човека, но и епохата, в която той е живял.

Нелсън Демил

 

Задълбочен и изчерпателен труд за един велик инженер на ранната наука за електричеството, който вероятно ще се превърне в неговата най-представителна биография. Горещо я препоръчваме.

Американска асоциация за развитие на науката

 

Ярка, просветляваща… най-пълното досега описание на Тесла като предприемач, физик-експериментатор и изобретател.

Пъблишърс Уикли

 

Днес Тесла може да се радва на своето завръщане благодарение на книги като „Вълшебникът“.

Ню ЙоркТаймс

Вълшебникът. Животът и епохата на Никола Тесла. (твърди корици)
Scroll to top