Ветрове над Камино

No Image Available
Ветрове над Камино
 Автор: Джон Гришам  Издателство: Обсидиан  Година: 2020  Брой страници: 320  Език: Български
Описание:

Цена: 10 лв

Данни за закупуване:

Диляна Неделчева

0897770426

 

Джон Гришам отново ни отвежда на красивия остров Камино, този път с още по-заплетена и опасна история.

Добре дошли отново на остров Камино, където може да се случи всичко – дори убийство по време на ураган. Току-виж, то се оказало идеалното престъпление.
Брус Кейбъл, собственик на книжарница и търговец на редки издания, се подготвя за завръщането на писателката Мърсър Ман, чийто втори роман е станал бестселър. Но ето че ураганът Лио се отклонява от очакваната си траектория и се насочва към острова. Когато губернаторът на Флорида разпорежда незабавна евакуация на жителите на Камино, повечето от тях заковават с дъски прозорците на домовете си и бягат на континента. Брус обаче решава да остане.
Ураганът е опустошителен: доста къщи хотели и магазини са разрушени, наводнени са улици, загиват десетина души. Изглежда, че една от жертвите е Нелсън Кер, приятел на Брус и автор на трилъри. Само че раните на Нелсън – няколко подозрителни удара по главата – подсказват, че по-скоро става дума за убийство.
Кой би желал смъртта на Нелсън? Местната полиция е ангажирана с последиците от бурята и неспособна да разследва случая. Брус започва да се пита дали съмнителните типове в романите на Нелсън не са нещо повече от плод на въображението му. Някъде в компютъра на писателя се намира и ръкописът на последния му роман. Възможно ли е ключът за разрешаване на случая да е там – черно на бяло?
Онова, което Брус открива между редовете, е по-шокиращо от сюжетните обрати на Нелсън Кер. И много по-опасно.
„Ветрове над Камино“ е неустоимо приключение.

Ветрове над Камино
Scroll to top