Архиви на бъдещето: История на следващите 50 години

No Image Available
Архиви на бъдещето: История на следващите 50 години
 Автор: Ричард Уотсън  Издателство: Locus  Година: 2012  Брой страници: 360  Език: Български
Описание:

Цена: 10 лв

Данни за закупуване:

Изабел Николаева

0894989758

Прогнозите не са шега работа – бъдещето никога не е просто екстраполация на настоящето. Неочакваните новооткрития и събития винаги дебнат зад ъгъла, за да спънат и най-добре обмислените ни планове – но все пак по-добре да имаме планове, отколкото въобще да не мислим за бъдещето.

Но прогнозите всъщност не са главната тема на “Архиви на бъдещето”. Целта на книгата е да разкрепости колективното и индивидуалното ни мислене, за да видим познатото в нова светлина, а непознатото – с по-голяма яснота; целта ? е да накара всички ни – отделните хора, както и организациите, – да се замислим накъде сме се запътили и дали, когато стигнем там, ще си струва да останем.

“Ако кажем, че Уотсън провокира нови идеи и ни кара да се замислим за бъдещето, това би било твърде скромна оценка за реалните достойства на тази книга. Всички сме изкушени да надникнем в бъдещето, а Архиви на бъдещето се приближава до мащабите на Нострадамос, като засяга теми като финансите, медиите, търговията и много повече.”

Стивън Форбс.

“По-евтино от кристална топка и два пъти по-забавно… Отчасти като Жул Верн, отчасти като Малкълм Гладуел, Уотсън има дяволито чувство за хумор, а книгата му е провокативна, забавна и много приятна за четене.”

Publishers Weekly

“Футурологът Ричард Уотсън ни повежда в едно впечатляващо пътешествие. Вдъхновяващо четиво, което хвърля поглед 50 години напред в бъдещето. Смайващи предсказания, преплитащи се с измислени писма от бъдещето за по-добро илюстриране на ефекта от тези технологични подобрения върху живота на хората.” 

Daily Telegraph.

“Винаги съм казвал, че не правя предсказания. Но очевидно съм се заблуждавал. Ако пишеш за бъдещето, нещото, което хората като че ли искат да чуят повече от всичко друго, е предсказание за новите неща, които ще бъдат изобретени и за познатите неща, които ще отшумят. И колкото по-чудати са предсказанията, толкова по-добре. Това е игра, която вече свикнах да играя. И дори ми е забавна – не защото наистина вярвам, че някои от тези предсказания ще се окажат верни, а защото предсказанията са удобен начин да проведеш разговор за бъдещето. Предсказанията отърсват хората от предубежденията им и така можете да проведете много конкретни дебати за възможностите на бъдещето. Следователно целта ми е не да предсказвам самоцелно, а да използвам тези предсказания, за да предизвикам дискусия за бъдещите рискове и възможности.”

Ричард Уотсън

Архиви на бъдещето: История на следващите 50 години
Scroll to top