Петият убиец

No Image Available
Петият убиец
 Автор: Брад Мелцер  Издателство: Сиела  Година: 2013  Брой страници: 472  Език: Български
Описание:

Цена 4 лв

Данни за закупуване:

Илина Стоева

0897 806 802

 

В цялата история на САЩ е имало повече от двадесет опити за покушение над президенти. Четири от тях са били успешни.
Привидно, между убийствата няма никаква връзка. Привидно, всеки от убийците е действал самостоятелно, преследвайки свои собствени цели.

Майсторът на криминалния трилър Брад Мелцър се завръща с убийствен трилър, посветен на връзката между елиминирането на четирима американски президенти. Демонстрирайки отново високо ниво историческа компетентност и писателско умение, Мелцър поднася новия си шедьовър „Петият убиец”.

Занимаващият се с важни документи на американското правителство Бийчър Уайт („Вътрешен кръг“) отново е в центъра на събитията, като става ясно, че някой имитира с точност убийствата на четирима президенти на САЩ. Единствено Бийчър Уайт забелязва връзка между престъпленията и открива, че четиримата убийци са работили заедно, за една и съща организация. Въпросът е коя е тази организация? Какво цели? И кой е тайнственият пети убиец, който извършва възстановки на убийствата на Линкълн, Гарфилд, Маккинли и Кенеди?

Брад Мелцър стои редом с имената на Джон Гришам и Дейвид Балдачи в света на криминалния трилър. Малцина знаят обаче, че Мелцър е автор на бестселъри в няколко области – художествена, нехудожествена литература, самопомощ и детски книжки. В средите се е известен и с това, че прави обстойни проучвания за своите книги. Едно такова разследване го води до таен музей, където негов познат, държавен служител, му показва части от черепа на Ейбрахам Линкълн и кости на неговия убиец Джон Уилкс Буут. Така започва и историята на „Петият убиец”, чийто преводач от английски е Гриша Атанасов.

История и мистерия се преплитат в сюжет, изпълнен с напрежение и неочаквани обрати…
Бийчър е невероятен герой, който изнася историята на раменете си и със сигурност ще ви стане симпатичен.

Washington Post

Петият убиец
Scroll to top